best site builder

aktualno

 APRIL & MAJ 2018

KERAMIKA, KULINARIKA & TEKSTURA  s Simono Žiher / 05. april, 19. april, 03. maj, 17. maj.

KERAMIKA, EROTIKA & AKVAREL s Petro Bajič / 12. april, 26. april, 10. maj, 24. maj

Simona Žiher

Instagram: https://www.instagram.com/macheceramics/
Facebook:  https://www.facebook.com/macheceramics/

Simona Žiher se je rodila 19. avgusta 1993. Že z izbiro srednje šole se je usmerila na pota umetnosti in oblikovanja. Pod mentorstvom prof. Dragice Čadež Lapajne in prof. Tanje Pak je nato diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, na smeri Unikatno oblikovanje. Trenutno živi in ustvarja v Ljubljani, med drugim vodi delavnico keramike na šoli Art: tečaji. Ukvarja se predvsem z oblikovanjem krožnikov in drugih uporabnih ter dekorativnih predmetov iz kamenine in porcelana. Najraje se poslužuje ročnega modeliranja in tehnike vlivanja. Njena dela so v zadnjih letih prešla iz mehkih geometrijskih linij in izčiščenosti v vedno bolj organske ter nepravilne forme, ki jih obogati s teksturami.

OPIS DELAVNICE

Dotik gladke zaobljene skodelice nam prinaša posebno zadovoljstvo, tako kot nas pogosto zamika, da neznan material narahlo pobožamo z rokami. Ali je gladek, hrapav, nežno ali grobo zrnat, oster, igličast, svetleč, mat… Tudi tekstura same jedi neizmerno vpliva na naš užitek ob hrani. V restavracijah se zato vedno pogosteje odločajo za uporabo unikatnih krožnikov, ki poudarjajo karakteristiko jedi in prispevajo k celotnemu ambientu in prezentaciji. Na delavnici bomo ustvarjali glinene krožnike za različne jedi, pri čemer se bomo osredotočali na krasilne tehnike povezane s površino in teksturo. Vabljeni!

Petra Bajič

Instagram: https://www.instagram.com/petrabajic.art/
Facebook page: https://www.facebook.com/byPetraBajic/

Petra Bajić je slikarka mlajše generacije. Lani je na Visoki šoli za risanje in slikanje Arthouse diplomirala z nalogo »Umetnica in njena seksualnost«. Trenutno je na isti šoli vpisana na podiplomski študij v okviru katerega se ukvarja s poslikavo keramike. Leta 2015 in 2017 je svoja dela razstavljala v okviru ljubljanske Parade ponosa. V njenih delih se zazna vehementnost poteze in elemente erotike ter feminizma. S svojim delom raziskuje predvsem žensko seksualnost ter kako jo doživljamo. Zanima se tako za fizični prikaz seksualnosti in erotike, kot tudi dialog med umetniškim delom in opazovalcem/opazovalko. “Mislim da lahko svojo žensko seksualno energijo pretvorim v umetniška dela, s katerimi izražam svojo osebnost in probleme na določenih področjih, ki kreirajo mojo identiteto.”  

OPIS DELAVNICE

Posebnost tokratnega druženja je predvsem v temi ustvarjanja. Erotiko danes ne povezujemo več z uporabno keramiko, o njej se navadno ne pogovarjamo v družbi in zdi se nam lahko, da je le del naših skritih misli in želja.  Erotika v umetnosti je pojem, ki predstavlja določeno mehkobo v prikazovanju seksualnega in služi kot tančica, skozi katero le delno ujamemo neko globlje sporočilo. Ustvarjali bomo z nežnimi in vodenimi podglazurnimi barvami, ki se v stiku z biskvitnim izdelkom razlijejo, vsrkajo in samostojno zaživijo. Skupaj bomo odkrili različne poglede na erotiko ter različne pristope akvarelnega barvanja keramike. Veseli bomo, če se nam pridružite!

URNIK IN PRIJAVE

Delavnice potekajo ob četrtkih ob 19:00 in trajajo predvidoma do 21:00..

Cena delavnice znaša 28 eur na osebo in vključuje vse potrebno. 

 prijave: info@apok.si